Opmaken van een EPC attest

Sinds 2008 ben je verplicht om bij verkoop of verhuur van zelfstandige woonruimte een EPC attest op te laten maken. Hoe je een EPC attest moet aflezen en belangrijke informatie over de kostprijs, geldigheid en werking van een controle vind je hier terug.

Wat is een EPC-attest?

Een energieprestatiecertificaat (EPC-attest) is een document dat aangeeft hoe energiezuinig jouw wooneenheid/gebouw is. Elke woning krijgt hiervoor een label gaande van A+ (energiezuinig) tot F (energieverslindend). Het EPC toont ook de berekende energiescore. Dat is het berekende energieverbruik per jaar en per m² bruikbare vloeroppervlakte (kWh/m² jaar).

Welke score je woning krijgt, is erg afhankelijk van de gebruikte isolatiematerialen in de gebouwschil en de technische installaties die voorzien zijn.

Sfeerbeeld Home2Check | Alle keuringen voor jouw woning in West-Vlaanderen

Waarom een EPC-attest en welk attest heb ik nodig?

Het EPC informeert mogelijke kopers of huurders vooraf over de energiezuinigheid van de woning. Aan de hand van het energielabel kunnen potentiële kandidaten inschatten of een bepaalde woning al dan niet hoge energiekosten met zich zal meebrengen.

Als verkoper of verhuurder ben je verplicht om het energielabel van je woning te vermelden in alle advertenties die je plaatst om je woonst aan te bieden op de markt.

Wil jij dus verkopen of verhuren? Dan heb je een energieprestatiecertificaat nodig.

Een energieprestatiecertificaat is al meer dan 10 jaar verplicht bij de verkoop en verhuur van woningen, appartementen en studio’s. Sinds 2020 is een EPC ook verplicht voor kleine niet-residentiële eenheden. Deze attesten worden opgesteld door een erkend energiedeskundige en worden opgedeeld in ‘EPC bouw’ of ‘EPC voor bestaande woning’.

Welke types EPC attesten kan Home2Check opstellen?

Wij kunnen voor U verschillende EPC’s opmaken:

  • EPC residentiele gebouwen (onze specialisatie)
  • EPC gemeenschappelijke delen
  • EPC klein niet residentieel

Verder kunnen wij ook, na het opstellen van het EPC attest, verder energie-advies geven hoe U het beste aanpassingen kunt doen om Uw woning energiezuiniger te maken.

Wens je graag een offerte te ontvangen?

Contacteer ons vandaag

Vul onze offerteaanvraag in op de site en dan contacteer ik u zo vlug mogelijk terug met de gepaste prijzen.

Wij kunnen ook kijken om het totaalpakket aan keuringen aan te bieden zodat u niet verder hoeft te zoeken en klaar bent om jouw woning te koop te plaatsen.